Dintre toate activitățile pe care le-am făcut cu fiul meu, crearea unei cărticele în casă a fost una dintre cele memorabile. Și asta pentru că, deși avea doar patru ani, mi s-a părut încântător să devină el însuși creatorul unei mici povești pe care să o mâzgâlească pe hârtie.
Inspirația de a crea această cărticică mi-a venit dintr-o cartea „Mihaela descoperă cărțile”, de la Editura Galaxia Copiilor. Cartea nu mai este disponibilă, însă după ce am citit-o, m-a inspirat să facem o carte de aceleași dimensiuni pe care fiul meu să o dăruiască tatălui său.


Conceperea poveștii
Pregătiți povestea pe o ciornă înainte de a confecționa cărticica!
Și pentru cei mari, și pentru cei mici, ajută să avem o imagine de ansamblu a poveștii. De aceea un storyboard este ideal. Storyboardul este un panou cu secvențe le poveștii în care sunt incluse imagini și un text mic explicativ dedesubt. Folosind un storyboard, și adulții, și copiii pot să vină cu idei noi și să le rearanjeze fără să se preocupe că povestea nu iese din prima.

Poți folosi niște bilețele adezive (post-ituri) sau poți tipări șablonul din stânga în 2-3 exemplare și vă puteți juca.
Descarcă aici șablonul.
Pentru copiii de 4-6 ani, îi poți ajuta să se gândească la un personaj îndrăgit, pe care îl pot desena pe copertă. În interior ei pot să mâzgâlească acțiunile pe care le face.
Dacă nu aveți inspirație, puteți începe cu una dintre aceste 9 idei de povești potrivite pentru copii între 4 – 7 ani.
Materiale necesare

Cartea poate fi asamblată doar de un adult astfel:

Nu uitați să adaugați multă voie bună și
să îmbrățișați imperfecțiunea!
Și copii, și adulții învață cel mai bine când le face plăcere ceea ce fac.
Spor la joacă!