Mihăiță cel Simpatic este, la final de 2020, a doua oară „antreprenor”. Are doar 8 ani, adoră poveștile și vă propune să luați câteva creioane colorate și viața mai în joacă.

Împreună (cu mine, Dora Cerin) lansăm o jucărie optică. Se numește taumatrop și este una dintre cele mai importante 1000 de invenții ale lumii. Asta pentru că filmele și desenele animate au fost create cu principiul dovedit de această jucărie.

* nu râvniți la cocoșul roșu, căci este prietenul lui Mihăiță :))
La ce bun o jucărie nouă, însă veche de 200 de ani?
Probabil toți părinții au pățit-o. Simplitatea bate filmul. Taumatropul o fi o jucărie veche, însă de multe ori simplitatea merită o atenție mai mare decât complexitatea lumii tehnologice în care trăim.
Am readus la viață taumatropul și pentru că vrem să readucem desenatul în viețile câtor mai mulți adulți și copii.
Să știți de la noi: creioanele sunt niște „arme” de creație în masă. Odată ce pui mâna pe ele, îți poți imagina lumi noi. Dacă cel mic deja o face pe o coală de hârtie, noi vă propunem să duceți desenatul la următorul nivel. Să desenezi alături de cel mic, imaginând lucruri simpatice, care vă faceți să râdeți. Sau poate pur și simplu obiecte care vă înconjoară sau lucruri dintr-un viitor la care visați.
Sunt mii de studii care dovedesc valoarea desenatului. Iar simplul act de a desena ceva – chiar și pentru patru secunde – are un impact masiv asupra memoriei, comparativ cu scrisul. Aruncă o privire pe acest articol al The British Psychological Society, dacă ți se pare o afirmație exagerată.
Ce conține setul?
4 taumatropi ilustrați de Ana-Maria Lemnaru și Georgiana Chițac
și
4 taumatropi simpli ce abia așteaptă să fie desenați;
16 sforicele de montat și … poate noi noduri de învățat
50 bilețele adezive de mâzgâlit, poziționat și probat
1 pliant cu inspirație și instrucțiuni (16 pagini A6)
Cum am creat propriul nostru taumatrop
O privire pe furiș în setul Taumatrop
De ce l-ai cumpăra?
🎈 Pentru că este una dintre cele 1000 cele mai importante invenții ale lumii.
🎈 Pentru că vei descoperi și crea propriile tale iluzii optice.
🎈 Pentru că am testat taumatropul cu zeci de copii și nu a fost unul căruia să nu îi placă. De fapt, la finalul fiecărui atelier copiii voiau să îl mai facem încă o dată.
🎈 Taumatropul a trecut prin numeroase teste de rezistență și mărime, până a ajuns la o formă pe care copiii o folosesc fără să îl rupă.
Cost
Cost SET:
50 lei
Transport:
15 lei
(prin curierat rapid oriunde în România)
Transport gratuit pentru 3 seturi comandate.
Ne bucurăm să dăruim peste 150 de taumatropi pentru copii mai puțini norocoși.
O parte sunt copiii din comuna Ciorogârla, cărora le-am dedicat primul nostru proiect, în 2019
și o parte sunt copii în prezent spitalizați în București.
potrivită copiilor
5 – 12 ani
Povestea noastră

În decembrie 2019, Mihăiță și cu mine am avut primul nostru proiect de antreprenoriat social: un jurnal de lecturi pentru copii creat de noi și al cărui profit integral l-am dăruit cu drag copiiilor din comuna Ciorogârla care sunt într-un program de literație inițiat de Asociația Cu Alte Cuvinte.
Am pus în el iubire și dorința mea de a-i transmite cât mai viu lui Mihăiță că cu foarte puține resurse poți crea, dărui și încuraja pe cei mai puțin norocoși decât tine, renunțând la perfecțiune și îmbrățișând curajul și bucuria. Energia incredibilă trăită cu acest proiect ne-a îndemnat să vrem să continuăm cu acest al doilea proiect, Taumatropul.
Anul acesta, gândul nostru este din nou la copiii de la Ciorogârla și continuăm tradiția generozității: vom dărui 150 de taumatropi, atât copiilor din comuna Ciorogârla, cât și pentru 100 de copii spitalizați din București.
Cum ne poți susține…
❤️ Comandând setul.
💌 Dând mai departe vestea declarației noastre de dragoste pentru imaginație, joacă și lecturi.
✏️ Desenează, citește și încurajează-i și pe alții să o facă!
Să citim și să desenăm ne ajută să ne trăim viața mai frumos, cu idei și amintiri mai multe.

Promovăm împreună desenatul în România?
Pe hârtie, pe nisip sau pe pereți, desenele ne transformă în creatori. Poate nu pentru a ajunge capodopere, însă pentru a-i încuraja și pe ceilalți să deseneze.
Postează creațiile voastre pe Facebook sau Instagram cu hashtag #DesenamOLumeNoua ca să încurajezi importanța desenatului.
Mulțumim
❤️
Proiectul nostru nu este doar al nostru.
Acest proiect nu putea exista fără iubirea și sprijinul necondiționat al familiei.
Mulțumim:
- Cristina Pîrvu, Gabriela și Mihaela Nenciu de la Asociația Cu Alte Cuvinte pentru încurajări, susținere și mai ales că au crezut în acest proiect de la bun început.
- Ana-Maria Lemnaru și Georgiana Chițac pentru ilustrații.
- Dragoș Bujdei de la WireMedia pentru descâlcirea lucrurilor tehnice când am avut mai mare și mai mare nevoie.
* Poate că este exagerat să îl numim pe Mihăiță antreprenor, însă în mod clar este într-un program de stimulare a generozității, creației și curajului.